вторник, 24 ноември 2015 г.

В края на Ноември

Става по-студено, сигурно е от времето, може би е заради това, че края на Ноември е вече на пред прага, а Декември се вижда.
След дългото кафе и хубавото гости, след подарените топли дни, усмивки и слънчеви очила ще трябва да те изпратим Ноември, но ще те чакаме отново да се върнеш, до година. Не знам как ще е с Декември, може би и той ще е благосклонен към нас, може би ще е в настроение. Чувам вече подрънкването на коледни звънчета. Декември ще пристигне с целия си блясък и светлини, за да изпратим и тази година. Да приберем заедно снимките в архива, да направим равносметка. Ще седнем, ще му направя кафе, а после ще обсъдим останалите 11 гости минали през дома ми тази година. Ще поприказваме и за неволите, за хубавите моменти и неусетно залисани в приказки и от домашния уют ще дойде време и той да си тръгне.
Не тъжи Ноември, че говоря за Декември - неизбежно е. Времето върви напред, не спира. Но ти ще се върнеш до година и ще се надявам да си толкова красив и млад като сега. Ще ти направя отново кафе, ще сготвя за теб, ще спим заедно и навсякъде ще си с мен, цели 30 дни! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар