сряда, 11 ноември 2015 г.

Най-широко разпространеното бракониерство е ловът в чужди кревати.

"- Какво му казвате, когато свършите с любовния акт?
- Каквото и да е, той вече хърка..."

"За да не й обръща гръб след като правят секс, тя закачи снимка на майка си на стената."

Има още много! Смешни ли са? Да... Определено са смешни. Аз поне се смях, когато ги прочетох. Няколко секунди след като смеха ми утихна се замислих и вече никак не ми беше смешно. Всъщност това е чистата, неподправена и "забавна " истина. И какво излиза, добре че са вицовете, та да си кажем истината...? Тъжно, но факт.
Не разполагам с подобни статистики, но пък разполагам с приятелки, с колежки, от чиито усти истината си е точно тази... Всъщност около мен е пълно с жени чиито мъже са нещо подобно от тези във вицовете, а вицове много. Принцове и принцеси също много.
Е, аз нямам намерение да се правя на философ, нито пък да разсъждавам по темата със сложни изрази и думи, статистически данни или каквото и да било. Простото ми мнение, което се опитвам да изкажа на глас - докато просто си пиша. Да си "почеша" езика.
Онзи ден например казах един подобен на горните виц на любимата ми колежка, с която само за глупости си говорим и вечно ни е весело. Та жената се замисли, увеси нос, погледна ме тъжно. Аз исках да я разсмея, а тя взе, че се натъжи. Сви рамене и каза "Така е", което ме накара малко да се замисля и много да внимавам какви вицове разказвам за напред пред нея.
И какво сега, толкова ли е лошо положението в обикновеното българско семейство? Явно...
Жените ходят по чужди мъже с надежда да открият принца - явно за тоя са объркали, - мъжете пък явно също ходят, защо ли... Ами може би тази принцеса не мърмори толкова, може би не се налага да я гледат неоправена, с разчорлена коса, да готви, гледа децата, подрежа и т.н. Може би тия принцеси са наконтени, каквато всъщност е била и неговата в началото. Но после нали се сещате какво се случва?
"Принца и принцесата вдигнали сватба, заживели щастливо и... КРАЙ на приказката"
Ами хубаво са се опитвали да ни подготвят още от деца, явно това е някаква тайна, дето никой не ти я разяснява и после само ти гледат сеира. Но тоя пък дето така да се каже се е набутал какво прави на свой ред? Гледа чуждите сеири, че да не е капо. Все пак поговорката "най ми е добре, когато другите са зле" е измислена  с някаква причина. И ей така става един омагьосан кръг, някой се прецаква, никой не го предупреждава, той пък не предупреждава следващия. И земята продължава да се върти, а хората да се женят. Не случайно майка ми едно време все казваше, че вече била бракувана, ама кой я е разбирал, то като не знаеш как да си обясниш нещо, особено ако си на 8-10 години си мълчиш и се опитваш да си го обясниш по свой начин. После, когато вече разбираш за какво става реч обикновено е късно.
Та тогава идва момента, в който принца си лежи на дивана пред телевизора с бира в ръката, а принцесата (не съм сигурна дали за принцеса говорим или за баба Яга) е пред мивката, вечно търкаща я някой тиган, я някоя тава... Ха! И приказката е отишла по дяволите. Че принца започва да си харесва други принцеси, по-млади, по-слаби, който не бършат сополи и не сменят наакани памперси. По някое време той започва да ходи на лов, но не за лисици или пък може би точно за лисици, но не рижи, а медно червени - контактни личности. Принцесата пък вече тотална Пепеляшка не исках да остане капо и започва да сее картофи с майка си, ама едни сладки картофи - чак си тананика на следващия ден, докато отново сменя памперси или пък се опитва да изкара петната от бебешкото пюре, настанили се удобно по чисто новите дрехи на малчоганите.
Ей това е живота. Ясно е, приказка няма, принцове и принцеси също е спорно дали съществуват. Е, има ги, но само в чуждите кревати, а те всъщност бракониери, ходят да ловуват по чужди кревати, нали бракуваните имат по-богат опит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар